Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

Την… απίστευτη «περιπέτεια» του περιγράφει σε σύνδεση μέσω διαδικτύου ο Ζακυνθινός ιδιοκτήτης εστιατορίου, Μιχάλης Μπουάς, στο zougla.gr, από την πρωτεύουσα της Τζαμάικα, το Κίνγκστον. Για την ακρίβεια, από το μπαλκόνι μιας βίλας, ακριβώς μπροστά από μια παραλία μήκους 3 χιλιομέτρων, με καταγάλανα νερά, που έχει ως αξιοθέατο ίσως το καλύτερο ηλιοβασίλεμα της Καραϊβικής…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το… περιβάλλον είναι υποχρεωμένος να ζει, τους τελευταίους 2,5 περίπου μήνες, ο Μιχάλης Μπουάς μαζί με τη σύζυγό του και τον γιο τους, αφού ξέμειναν στην εξωτική χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της αναστολής των πτήσεων. Στη Τζαμάικα ισχύει επίσης lockdown (502 κρούσματα, 9 θάνατοι).

Τι συνέβη; Η φημισμένη για πολλούς λόγους χώρα της Καραϊβικής αποτελεί τον αγαπημένο τόπο της οικογένειας, και μιας και δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, αποφάσισαν να ταξιδέψουν εκεί στα τέλη Φεβρουαρίου για λίγες εβδομάδες, και να γυρίσουν αργότερα ώστε να προετοιμαστούν για τη θερινή σεζόν της Ζακύνθου. Δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν όμως εγκαίρως, κι έτσι ουσιαστικά… εγκλωβίστηκαν στη χώρα!

Στάθηκαν όμως τυχεροί μέσα στην, ας την πούμε, ατυχία τους, καθώς ένα ζευγάρι Αμερικανών, καλοί φίλοι της οικογένειας, με εξοχικό στην εν λόγω παραλία, πρόλαβαν και επέστρεψαν εγκαίρως για τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και φυσικά τους άφησαν τη βίλα…

Μέσα σε αυτές τις εξωτικές συνθήκες λοιπόν, η οικογένεια περνάει την καθημερινότητά της με πολλά μπάνια, καλό και πάμφθηνο φαγητό, καθώς και επικοινωνία με φίλους μέσω του διαδικτύου, περιμένοντας την πρώτη πτήση για Ευρώπη από τον… Ιούνιο…

Αν αυτό δεν είναι εγκλωβισμός, τότε… τι είναι;

Σήμερα μάλιστα στη Τζαμάικα είναι κάτι σαν εθνική εορτή, καθώς είναι η επέτειος του θανάτου του Bob Marley…

Δείτε πως μας περιγράφει την κατάσταση ο Μιχάλης Μπουάς (λόγω των μικρών ταχυτήτων του δικτύου στη Τζαμάικα, η σύνδεση είναι χαμηλής ποιότητας):

 

 

Δείτε φωτογραφίες που μας έστειλε από τις… υποχρεωτικές διακοπές:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης