Νότια Κορέα: Το ποσοστό όσων μολύνθηκαν από Covid-19 ενδέχεται να είναι 27 φορές μεγαλύτερο από τα επίσημα κρούσματα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 08:39
Νότια Κορέα: Το ποσοστό όσων μολύνθηκαν από Covid-19 ενδέχεται να είναι 27 φορές μεγαλύτερο από τα επίσημα κρούσματα

Έρευνα μικρής κλίμακας που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα μεταξύ ατόμων που δεν είχαν ιστορικό μόλυνσης από τον κορωνοϊό, αλλά ζουν στην πόλη όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα έδειξε ότι ένας στους δεκατρείς έχει αντισώματα κατά της Covid-19, γεγονός που σημαίνει ότι η διασπορά του ιού ήταν μεγαλύτερη από την εκτιμώμενη.

Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου 185.290 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από την Covid-19 στην πόλη Ντέγκου, την τέταρτη μεγαλύτερη της Νότιας Κορέας με πληθυσμό 2,5 εκατομμυρίων.

«Εκτιμάται ότι ο αριθμός των μη διαγνωσμένων κρουσμάτων ενδέχεται να είναι 27 φορές μεγαλύτερος από τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων βάσει της διενέργειας τεστ αντισωμάτων στην Ντέγκου» αναφέρεται στην έρευνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην Ντέγκου καταγράφηκαν 6.886 κρούσματα Covid-19 μόνο στις 6 Ιουνίου, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Korean Medical Science (JKMS) στις 16 Ιουλίου.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 25 Μαΐου ως τις 5 Ιουνίου και παρακολούθησε 198 ανθρώπους στην Ντέγκου που δεν είχαν κάνει τεστ για Covid-19 , αλλά βρέθηκε ότι 15 εξ αυτών, το 7,6%, είχαν αντισώματα.

Πρόκειται για ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχε εντοπιστεί σε έρευνα σε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους στη Νότια Κορέα, από την οποία όμως είχε αποκλειστεί η Ντέγκου. Σε αυτή είχε φανεί ότι μόνο ένας άνθρωπος εμφάνιζε αντισώματα στον κορωνοϊό.

Τα τεστ αντισωμάτων δείχνουν αν ένας άνθρωπος έχει εκτεθεί στον ιό. Αντίστοιχες έρευνες έχουν δείξει ποσοστά μολύνσεων που κυμαίνονται από 0,1% στο Τόκιο ως το 17% στο Λονδίνο και 5,2% στην Ισπανία.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 09:05