Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έλαβε χθες Τρίτη δόση επικαιροποιημένου εμβολίου κατά της COVID και παρότρυνε τους συμπατριώτες του να μιμηθούν το παράδειγμά του, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Ο 79χρονος Δημοκρατικός πολιτικός, ο οποίος είχε συμπτώματα της COVID-19 πριν από τρεις μήνες, είχε ήδη λάβει δεύτερη αναμνηστική δόση στα τέλη του Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιπρόσθετη δόση, που έλαβε ο κ. Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο με παρόντες δημοσιογράφους, αναπτύχθηκε για την αντιμετώπιση δύο υποπαραλλαγών του SARS-CoV-2.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανήγγειλε επίσης πρωτοβουλίες με στόχο να ενθαρρυνθούν οι Αμερικανοί να λάβουν αναμνηστική δόση των εμβολίων πριν από το τέλος της χρονιάς, ενόψει των ταξιδιών και των οικογενειακών συγκεντρώσεων στις γιορτές του τέλους του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καλώ όλους τους Αμερικανούς να κάνουν το εμβόλιό τους το συντομότερο», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν. «Εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν ακόμη καθημερινά εξαιτίας της COVID, εκατοντάδες. Είναι πιθανό ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί τον χειμώνα, αλλά  σχεδόν όλοι οι θάνατοι θα μπορούσαν να προληφθούν φέτος».

Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του και μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων —στελέχη των οποίων ήτα παρόντα χθες στην αμερικανική προεδρία για την περίσταση— εργάζονται συντονισμένα για να εγγυηθούν πως οι αναμνηστικές δόσεις θα είναι ευρέως διαθέσιμες και δωρεάν.

Αναφερόμενος στην πολιτικοποίηση του εμβολιασμού στις ΗΠΑ, κάλεσε να «ξαναρχίσουμε από το μηδέν ως χώρα, να αφήσουμε πίσω τους παλιούς καυγάδες για την COVID, να βάλουμε στην άκρη τις κομματικές σκοπιμότητες».

Ως αυτό το στάδιο μόλις 20 εκατομμύρια Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένου του ενός ηλικιωμένου στους πέντε, έχουν λάβει αναμνηστική δόση, σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση.

Η πανδημία συνεχίζει να σκοτώνει στις ΗΠΑ, όπου την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 2.566 θάνατοι επί συνόλου 260.808 κρουσμάτων, κατά τα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Με πάνω από 1 εκατομμύριο νεκρούς αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία, η χώρα έχει υποστεί το πιο βαρύ χτύπημα από αυτήν στον κόσμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης