Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την Τρίτη την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είπε πως η συνήθεια του Ντόναλντ Τραμπ να κάνει αναρτήσεις στο Twitter καθιστά αδύνατη την εκτέλεση του έργου του στο υπουργείο.

«Κάνω τη δουλειά του δυσκολότερη…Συμφωνώ σε αυτό», τόνισε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους πριν επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος. «Ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ένας άνδρας με μεγάλη ακεραιότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα, τέσσερις εισαγγελείς του υπουργείου Δικαιοσύνης αποσύρθηκαν από την υπόθεση του Ρότζερ Στόουν, στενού φίλου και συνεργάτη του Τραμπ. Οι εισαγγελείς είχαν προτείνει να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 7-9 ετών στον Στόουν, για ψευδή κατάθεση στο Κογκρέσο, όμως το υπουργείο Δικαιοσύνης παρενέβη και ζήτησε μικρότερη ποινή.

Περισσότεροι από 1.000 πρώην αξιωματούχοι του υπουργείου ζήτησαν την παραίτηση του Μπαρ.

Ο Τραμπ με αναρτήσεις του στο twitter επιτέθηκε στους εισαγγελείς και στον δικαστή της υπόθεσης καταγγέλλοντας «μια πολύ άδικη κατάσταση» και ένα «δικαστικό λάθος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Πέμπτη στον τηλεοπτικό σταθμό ABC ο Μπαρ δήλωσε πως δεν μπορεί να επιτελέσει το έργο του στο υπουργείο «έχοντας συνεχώς στο βάθος σχόλια που με υπονομεύουν» και πως ήρθε η στιγμή ο πρόεδρος Τραμπ να «σταματήσει να κάνει αναρτήσεις στο Twitter για ανοικτές δικαστικές υποθέσεις».

Ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος στήριξε με τις δηλώσεις του τον υπουργό του, επίσης μίλησε με ενθουσιασμό για τις αναρτήσεις στο twitter. «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μένα είναι πολύ σημαντικά επειδή μου δίνουν φωνή», είπε ο μεγιστάνας ένοικος του Λευκού Οίκου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης