Άγρια επεισόδια ξέσπασαν τη νύχτα της Πέμπτης σε ένα χωριό στην κεντρική Ουκρανία, όπου μεταφέρονταν  72 πολίτες από την επαρχία Χουμπέι της Κίνας.

Πρόκειται για 45 Ουκρανούς και 27 ξένους πολίτες στην πλειονότητά τους από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κάτοικοι του χωριού Νόβι Σάντζαρι, φοβούμενοι ότι μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, τους «υποδέχθηκαν» με πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ και απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί σε ένα σανατόριο, όπου οι μεταφερθέντες πρέπει να κρατηθούν σε καραντίνα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να σιγουρευτούν ότι δεν έφεραν τον ιό.

Οι αρχές μάταια προσπαθούσαν να διαβεβαιώσουν τους εξοργισμένους κατοίκους ότι δεν διατρέχουν τον παραμικρό κίνδυνο, αφού δεν πρόκειται για «επιβεβαιωμένα κρούσματα». Τελικά χρειάστηκε η επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Ουκρανή υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα μπει σε καραντίνα μαζί με τους 72 ανθρώπους, που απομακρύνθηκαν από την κινεζική πόλη Ουχάν, το κέντρο του νέου κοροναϊού Covid-19, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς αυτούς, μετά τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν χθες, Πέμπτη, κάτοικοι που διαμαρτύρονταν για τη νοσηλεία των ανθρώπων αυτών σε ίδρυμα της περιοχής τους.

 

Το νοσοκομείο στην Ουκρανία όπου θα νοσηλευτούν οι πολίτες από την Κίνα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης