Η Παπούα Νέα Γουινέα έλαβε σήμερα την πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του κορωνοϊού, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρή έξαρση της επιδημίας, η οποία απειλεί το ευάλωτο σύστημα υγείας της.

Οκτώ χιλιάδες δόσεις του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έφτασαν στη χώρα, όλες προερχόμενες από τη γειτονική Αυστραλία, και θα χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα του νοσοκομειακού προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός της χώρας Τζέιμς Μαράπε υποδέχθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Τζάκσονς το αεροσκάφος που μετέφερε τις δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 στην Παπούα Νέα Γουινέα, όπως και τρεις κινητές μονάδες αποθήκευσης και μια μικρή αυστραλιανή ομάδα υγειονομικών.

Η Παπούα Νέα Γουινέα είχε καταφέρει για έναν χρόνο να αποφύγει μια πολύ μεγάλη εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, αλλά πλέον καταγράφει εκατοντάδες νέα κρούσματα την ημέρα.

Ορισμένα νοσοκομεία της χώρας αναγκάστηκαν να μη δεχθούν ασθενείς λόγω έλλειψης επαρκούς προσωπικού, καθώς αυτό επλήγη ιδιαίτερα από την έξαρση αυτή της επιδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω του τριπλασιασμού σε έναν μήνα του αριθμού των κρουσμάτων που καταγράφονται σε όλη τη χώρα, οι αρχές έλαβαν αυτή την εβδομάδα μια σειρά από μέτρα, όπως το κλείσιμο των σχολείων και των μπαρ και την απαγόρευση των μη απαραίτητων μετακινήσεων.

Παράλληλα η Αυστραλία ζήτησε από την AstraZeneca να μην της δώσει το ένα εκατομμύριο των δόσεων που έχει αγοράσει, αλλά να τις στείλει στο Πορτ Μόρεσμπι. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα φτάσουν αυτές οι δόσεις στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης