Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στη Νότια Καλιφόρνια τίθενται από σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου σε καραντίνα για να ελαφρυνθεί η πίεση στα νοσοκομεία της περιοχής αυτής στο νότιο τμήμα της ομώνυμης πολιτείας των ΗΠΑ, τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλη πίεση από τη συρροή ασθενών του Covid-19.

Βάσει των μέτρων που θα ισχύουν από σήμερα κατόπιν εντολής που έδωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας Γκάβιν Νιούσομ, καθώς ήδη είναι κατειλημμένο το 85% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, οι κάτοικοι καλούνται να μένουν σπίτι, η πλειονότητα των γραφείων κλείνει και οι συγκεντρώσεις και οι συναθροίσεις ανθρώπων από διαφορετικά νοικοκυριά απαγορεύονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μπαρ και τα κομμωτήρια κλείνουν προσωρινά, ενώ η δυνατότητα υποδοχής των καταστημάτων μειώνεται στο 20%. Τα εστιατόρια θα λειτουργούν μόνο για την παράδοση φαγητού σε πακέτο. Τα ξενοδοχεία δεν θα μπορούν πλέον να υποδέχονται τουρίστες και τίθεται περιορισμός στα ταξίδια που δεν είναι απαραίτητα στην πολιτεία.

Η δυνατότητα υποδοχής ασθενών των μονάδων εντατικής θεραπείας στη Νότια Καλιφόρνια και στην κοιλάδα του Σαν Χοακίν έχει μειωθεί κάτω του 15%, διευκρίνισαν χθες Κυριακή οι τοπικές υγειονομικές αρχές κατά την ανακοίνωση της έναρξης της ισχύος από σήμερα του lockdown, που θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες.

Όπως και η υπόλοιπη χώρα, η Καλιφόρνια αντιμετωπίζει ένα τρίτο κύμα της επιδημίας του Covid-19 με 113 θανάτους να καταγράφονται καθημερινά επί δύο ημέρες την περασμένη εβδομάδα, έναντι ενός μέσου όρου 14 θανάτων ημερησίως στις αρχές του Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ έχει καταγράψει μέχρι στιγμής σχεδόν 20.000 θανάτους εξαιτίας του Covid-19 και 1,3 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 30.075 το Σάββατο.

Στο βόρειο τμήμα της πολιτείας, οι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο έχουν επίσης κληθεί να μένουν σπίτι λόγω αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης