Μία ημέρα μετά την αποχώρηση της γερουσιαστή Καμάλα Χάρις από τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών για τις εκλογές του Νοεμβρίου 2020, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και ένας από τους βασικούς διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι θα εξετάσει την υποψηφιότητα της Χάρις για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, στην περίπτωση προεδρικής εκλογής του.

Ο Μπάιντεν, με τον οποίο η Χάρις είχε συγκρουστεί φραστικά στην διάρκεια μιας τηλεμαχίας, προηγούμενα μέσα στο 2019, σχολίασε θετικά την αποφασιστικότητά της, στη διάρκεια μιας προεκλογικής εκδήλωσης που έκανε στην Αϊόβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η γερουσιαστής Χάρις έχει την ικανότητα να γίνει οτιδήποτε επιθυμεί να γίνει,» δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με ένα βίντεο που ανάρτησε το CBS News. «Μίλησα χθες με την ίδια. Είναι σταθερή. Μπορεί να γίνει πρόεδρος [των ΗΠΑ] μία ημέρα. Μπορεί να γίνει αντιπρόεδρος. Μπορεί να γίνει μία δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.»

Ο Μπάιντεν και η Χάρις είχαν μία φραστική αντιπαράθεση στη διάρκεια της πρώτης προεκλογικής τηλεμαχίας των Δημοκρατικών υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος.

Το ζήτημα που είχε προκαλέσει την αντιπαράθεση ήταν η άρνηση του Μπάιντεν για την διάθεση ομοσπονδιακής βοήθειας στην μεταφορά με λεωφορεία μαύρων μαθητών στα δημόσια σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φραστικό αυτό επεισόδιο, περιστασιακά ευνόησε τη Χάρις, η οποία είδε μία πρόσκαιρη άνοδο των ποσοστών της, στις δημοσκοπήσεις κι αναφορικά με την ικανότητά της να βρεθεί απέναντι στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την επόμενη χρονιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης