Οι αερολιμένες στο Ντουμπάι ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης στους χώρους τους μέχρι το 2020, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη ειδησεογραφική ιστοσελίδα με ειδήσεις από χώρες της Μέσης Ανατολής The National, η διαχειρίστρια εταιρεία ενός από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο, του Dubai International Airport αλλά και του Διεθνούς Αεροδρομίου Al Maktoum, δεσμεύτηκε χθες να καταργήσει αντικείμενα όπως πλαστικά μαχαίρια, πλαστικά πηρούνια, καλαμάκια και πλαστικές σακούλες από όλους τους χώρους που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε ένα αεροδρόμιο που χρησιμοποιούν κάθε χρόνο περίπου 90 εκατομμύρια ταξιδιώτες θεωρούμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε μια χειροπιαστή αλλαγή καταργώντας τα πλαστικά μιας χρήσης σε χώρους καταναλωτών», δήλωσε ο Γιουτζίν Μπάρι, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Dubai Airports.

Τα Αεροδρόμια του Ντουμπάι ανακυκλώνουν πάνω από 45.000 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών όπως χαρτί, γυαλί και άλλα. Τους τελευταίους έξι μήνες η εταιρεία έχει συλλέξει και αποθέσει περισσότερους από 16 τόνους πλαστικών μπουκαλιών και κυπέλων μιας χρήσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης