Ρωσία: Εισαγγελέας ζητά την απαγόρευση διαφημίσεων του οίκου Dolce & Gabbana στο Instagram

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021, 22:30
Ρωσία: Εισαγγελέας ζητά την απαγόρευση διαφημίσεων του οίκου Dolce & Gabbana στο Instagram

Ένας Ρώσος εισαγγελέας ζήτησε οι διαφημίσεις του οίκου Dolce & Gabbana στο Instagram, όπου ζευγάρια ιδίου φύλου φιλιούνται, να απαγορευτούν στη χώρα, μετά την καταγγελία ενός βουλευτή σχετικά με αυτές, έγινε σήμερα γνωστό από το γραφείο του εισαγγελέα.

Ο Μιχαήλ Ρομανόφ, μέλος του κυβερνώντος κόμματος United Russia και βουλευτής στη Δούμα, κατέθεσε την καταγγελία σχετικά με τις διαφημίσεις, που έχουν αναρτηθεί υπό το @dolcegabbana, ανέφερε το γραφείο Τύπου των δικαστηρίων της Αγίας Πετρούπολης.

Τα δύο σύντομα διαφημιστικά σποτ αποτελούσαν μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας του ιταλικού οίκου μόδας με τον τίτλο "Love is Love", για την περίοδο πριν από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι νόμιμες στη Ρωσία, όμως ένας νόμος του 2013 απαγορεύει τη διάδοση της «προπαγάνδας σχετικά με τις μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις» μεταξύ των νεαρών Ρώσων. Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταδικάσει τη νομοθεσία, υποστηρίζοντας ότι βοηθάει στην αύξηση της κοινωνικής εχθρικότητας προς την ομοφυλοφιλία.

Οι Dolce & Gabbana δεν θέλησαν να σχολιάσουν την υπόθεση.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021, 22:30