Αναστατώθηκαν οι Μοσχοβίτες νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, όταν στο κέντρο της Μόσχας και λίγα βήματα από τα κεντρικά γραφεία της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, πρώην KGB, ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ενώ διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες μεταδίδουν ότι σημειώθηκε έκρηξη στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς «τρομοκρατική ενέργεια», όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο RT

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοντοστέκοντας οι πολίτες προσπαθούσαν να αντιληφθούν τι συμβαίνει. Πολλοί αστυνομικοί και με προτεταμένα τα όπλα έτρεχαν δεξιά και αριστερά από τα αυτοκίνητα, προσπαθώντας να καλυφθούν ενώ αν παρακολουθήσει κανείς με προσοχή τα βίντεο για μερικά δευτερόλεπτα οι πυροβολισμοί ήταν αρκετά πυκνοί.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία υπάρχει ένας νεκρός αστυνομικός και τουλάχιστον πέντε τραυματίες.

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο δράστης εξουδετερώθηκε από τις Αρχές, ενώ τα στοιχεία του δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB, ανακοίνωσε ότι ο δράστης έδρασε μόνος, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για τρεις ενόπλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι σύνηθες να παρατηρούνται τέτοιου είδους γεγονότα εν μέση οδό στην πρωτεύουσα της χώρας και μάλιστα μπροστά από το κτήριο της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πάνοπλους αστυνομικούς να τρέχουν στους δρόμους κοντά στα κεντρικά γραφεία της FSB

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για το περιστατικό.

 

 

«Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν γύρω στις 17.40 τοπική ώρα» είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. «Είδα έναν τροχονόμο να τρέχει στον δρόμο και να κρύβεται πίσω από τα αυτοκίνητα».

Οι συνθήκες βάσει των οποίων εκτυλίχθηκε το περιστατικό δεν έχουν εξακριβωθεί, όμως σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, που επικαλούνται την FSB, ο δράστης δεν εισήλθε στο κτήριο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

 

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο περιέγραψε πως έπεσαν αρκετοί πυροβολισμοί νωρίς το βράδυ.

«Δεν μπορούσα να μετρήσω, επρόκειτο πιθανόν για αυτόματο όπλο» αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντρέι Μολτσάνοφ.

«Είδα έναν πράκτορα τραυματισμένο, βρισκόταν στο έδαφος, έμοιαζε νεκρός», κατόπιν «τον μετέφεραν σε ένα ασθενοφόρο» περιέγραψε.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης