Σαουδική Αραβία: Eκστρατεία στεγανοποίησης πηγαδιών μετά τον θάνατο του μικρού Ραγιάν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022, 19:00
Σαουδική Αραβία: Eκστρατεία στεγανοποίησης πηγαδιών μετά τον θάνατο του μικρού Ραγιάν

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι «έκλεισε και στεγανοποίησε» εγκαταλελειμμένα πηγάδια στη χώρα, μετά τον τραγικό θάνατο του μικρού Ραγιάν, που παρέμεινε εγκλωβισμένος επί πέντε ημέρες στον πάτο ενός πηγαδιού, στο Μαρόκο.

«Για να εγγυηθούμε την ασφάλεια όλων (…), το υπουργείο έκελισε και στεγανοποίησε 2.450 εγκαταλελειμμένα πηγάδια», ανέφερε την Κυριακή σε μήνυμα στο Twitter το υπουργείο Περιβάλλοντος, Νερού και Γεωργίας της Σαουδικής Αραβίας. Το υπουργείο «συνεχίζει να εργάζεται για να κλείσει τα εναπομείναντα πηγάδια», που αποτελούν κίνδυνο, συμπλήρωσε.

Οι Αρχές ζήτησαν, επιπλέον, από τους κατοίκους να ενημερώσουν τους αρμοδίους για κάθε επικίνδυνο ή ακάλυπτο πηγάδι. «Οι ειδοποιήσεις σας θα σας προστατεύσουν, εσάς και τους άλλους», τόνισε.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά τον τραγικό θάνατο του Ραγιάν, ηλικίας 5 ετών, που έπεσε μέσα σε ένα πηγάδι βάθους 32 μέτρων, στο Μαρόκο. Η επιχείρηση διάσωσης προκάλεσε κύμα συγκίνησης στη χώρα και παγκοσμίως, όμως κατέληξε σε τραγωδία, με τις μαροκινές Αρχές να ανακοινώνουν τον θάνατο του μικρού αγοριού.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022, 19:01