Σαουδική Αραβία: Ψηφιακά θα πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των χωρών-μελών της G20

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, 08:57
Σαουδική Αραβία: Ψηφιακά θα πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των χωρών-μελών της G20

Η διάσκεψη των ηγετών της ομάδας των χωρών της Ομάδας των Είκοσι (G20) θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά το διήμερο 21-22 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία.

Η διάσκεψη αυτή θα επικεντρώσει την προσοχή της στην προστασία της ζωής και στην αποκατάσταση της οικονομικής ανάπτυξης μέσω της αντιμετώπισης των αδυναμιών που ήρθαν στο προσκήνιο στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και μέσω της θέσπισης μηχανισμών για ένα καλύτερο μέλλον, όπως ανέφερε το Ριάντ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η επόμενη σύνοδος της G20 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 21 και 22 Νοεμβρίου και όχι στο Ριάντ, ανακοίνωσε σήμερα η Σαουδική Αραβία, η οποία έχει την εναλλασσόμενη προεδρία της Ομάδας των 20.

Η σύνοδος του Νοεμβρίου θα επικεντρωθεί στην προστασία των ανθρώπινων ζωών και την αποκατάσταση της ανάπτυξης μετά την πανδημία του κορωνοϊού, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έφερε στο φως η υγειονομική αυτή έκτακτη ανάγκη αλλά και στη δημιουργία των θεμελίων για ένα καλύτερο μέλλον, επισήμανε το Ριάντ σε ανακοίνωσή του.

«Η G20 έχει προσφέρει περισσότερα από 21 δισ. δολάρια στη στήριξη της παραγωγής, της διανομής και της πρόσβασης σε διάγνωση, θεραπεία και εμβόλια» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα προσέφερε 11 τρισεκατομμύρια δολάρια για την προστασία της παγκόσμιας οικονομίας και ξεκίνησε μια πρωτοβουλία αναστολής του χρέους για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, προκειμένου να μη χρειαστεί να καταβάλουν φέτος δάνεια ύψους 14 δισ. δολαρίων.

Οι χώρες της G20 αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Γης, το 85% της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής και το 75% του παγκόσμιου εμπορίου. Μεταξύ των μελών της είναι η ΕΕ, η Κίνα, η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, 08:59