Σε συμφωνία με την Pfizer και τη Sinovac προχώρησε η Ουρουγουάη για την αγορά εμβολίων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021, 07:26
Σε συμφωνία με την Pfizer και τη Sinovac προχώρησε η Ουρουγουάη για την αγορά εμβολίων

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης Λουίς Λακάγιε Που, ανακοίνωσε ότι η χώρα του σύναψε συμφωνίες με τη συμμαχία της αμερικανικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Pfizer και του γερμανικού εργαστηρίου βιοτεχνολογίας BioNTech καθώς και με την κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinovac για την αγορά 3,75 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνησή του «βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τρεις ακόμη εταιρείες» για να προμηθευτεί επιπλέον δόσεις εμβολίων.

«Η συμφωνία με τις Pfizer/BioNTech αφορά δύο εκατομμύρια δόσεις και αυτή με τη Sinovac 1,75 εκατ.», δήλωσε ο ουρουγουανός πρόεδρος, σημειώνοντας πως ελπίζει οι πρώτες παραδόσεις στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να γίνουν τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το κράτος των 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων θα επενδύσει περίπου 120 εκατ. δολάρια για να εξασφαλίσει επαρκή ποσότητα δόσεων.

Η Ουρουγουάη είναι μια από τις λατινοαμερικάνικες χώρες που έχουν καθυστερήσει περισσότερο όσον αφορά την έναρξη εκστρατείας ανοσοποίησης για τον νέο κορωνοϊό. Από τον Δεκέμβριο και μετά, η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση στο μικρό κράτος.

Την Παρασκευή, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας ότι επιβεβαιώθηκαν 1.186 κρούσματα του SARS-CoV-2 και σημειώθηκαν 17 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 σε 24 ώρες. Επρόκειτο αντίστοιχα για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων που έχει καταγραφεί αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στη χώρα και για τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό θανάτων που έχει καταγραφεί μέχρι εδώ.

Ο απολογισμός της πανδημίας στην Ουρουγουάη μέχρι στιγμής ανέρχεται σε 364 νεκρούς επί συνόλου 36.170 κρουσμάτων, με βάση τα επίσημα δεδομένα.

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021, 07:26