Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χορηγήσει στη Σερβία 11 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά τη συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με την Επίτροπο Εσωτερικών Ίλβα Γιόχανσον.

Η σχετική συμφωνία για την καταβολή της πρώτης δόσης, ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, υπεγράφη την Πέμπτη και προβλέπει ότι τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την αποτροπή των παράνομων εισόδων, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις δομές φιλοξενίας και την οργάνωση της εκπαίδευσης των παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Επίτροπος Γιόχανσον επαίνεσε τη Σερβία για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. «Η Ε.Ε. υπήρξε ανέκαθεν εταίρος της Σερβίας στην επίλυση του προβλήματος της μετανάστευσης. Έχετε αποδείξει ότι είστε αξιόπιστος συνεργάτης. Αντιμετωπίσατε τους ανθρώπους εδώ με αξιοπρεπή τρόπο. Συγχαίρω επίσης τη Σερβία για τον εμβολιασμό των μεταναστών» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Ίλβα Γιόχανσον. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε ότι η σερβική αστυνομία σε συνεργασία με την Frontex το 2020 απέτρεψε 38.226 παράνομες διελεύσεις των συνόρων τις περισσότερες από τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Στη Σερβία, στις επίσημες δομές φιλοξενούνται 3.977 πρόσφυγες και μετανάστες από την Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές ενώ υπολογίζεται ότι άλλοι 1.200 περίπου βρίσκονται στη χώρα αδήλωτοι. Η Ευρωπαία Επίτροπος Ιλβα Γιόχανσον θα επισκεφτεί αύριο τις μονάδες της Frontex στα σύνορα της Σερβίας με τη Βουλγαρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης