Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μόλις πληροφορήθηκε για τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Εύβοια, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις δραματικές συνέπειες της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε την Εύβοια, και κυρίως περιοχές των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων, από την οποία έχασαν την ζωή τους πέντε συνάνθρωποί μας και αγνοείται ένας. Οι προσευχές μας, αυτές τις δύσκολες ώρες, εντείνονται και ενώνονται με εκείνες των αδελφών Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και όλων όσοι συμπάσχουν. Ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των συνανθρώπων μας που έχασαν την ζωή τους, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος, και να ενδυναμώσει τους συγγενείς τους και όλους τους πληγέντες. Ευχόμαστε ο Κύριός μας να ενισχύσει τις αρμόδιες κρατικές και τοπικές αρχές να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και να στηρίξουν και να ανακουφίσουν όλους όσοι υποφέρουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Παναγιώτατος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο, στον οποίο εξέφρασε τη συμπάθεια της Μητρός Εκκλησίας και του ζήτησε να μεταφέρει τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και τη συμπαράστασή του προς όλους τους πληγέντες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης