Λίγες ώρες μετά την είδηση ότι θα αυξηθεί σε ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού η κατηγορία εναντίον του απολυθέντα αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν, ο οποίος πατούσε τον Τζορτζ Φλόιντ στον λαιμό με το γόνατο του και εν τέλει του έκοψε το νήμα της ζωής του, οι Αμερικανικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη και των τριών άλλων αστυνομικών που ήταν μαζί του.

Μάλιστα δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των τριών αστυνομικών που εντάχθηκαν νωρίτερα στο κατηγορητήριο, με τις πορτοκαλί στολές των κρατουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της πολιτείας, Κιθ Έλισον οι τρεις αστυνομικοί, Tou Thao, J. Alexander Kueng και Thomas Lane θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη ως συνεργοί στη δολοφονία του άτυχου Αφροαμερικανού.

Υπενθυμίζεται ότι από το βίντεο που κυκλοφόρησε διαπιστώθηκε ότι και οι υπόλοιποι αστυνομικοί πατούσαν και αυτοί με το γόνατό τους τον 46χρονο Αφροαμερικανό, ο οποίος δεν μπορούσε να πάρει ανάσα, ικετεύοντάς του: «Παρακαλώ, παρακαλώ, αφήστε με να σηκωθώ», λίγο πριν τελικά χάσει τις αισθήσεις του και αφήσει την τελευταία του πνοή.

Οι Αλεξάντερ Κουένγκ, Τόμας Λέιν και Του Τάο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης