Διαδηλωτές κατά του πραξικοπήματος, που κρατούνταν, ξυλοκοπήθηκαν από δυνάμεις ασφαλείας του Σουδάν, κατήγγειλε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW). Μεταξύ των διαδηλωτών, βρίσκονταν παιδιά, τα οποία είχαν γδύσει, ενώ απείλησαν τις γυναίκες με σεξουαλική βία.

Από τον περσινό Οκτώβριο, όταν έγινε το πραξικόπημα στο Σουδάν με επικεφαλής τον αρχηγό του στρατού Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, 94 Σουδανοί έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες τραυματιστεί κατά την καταστολή των διαμαρτυριών εναντίον της χούντας, σύμφωνα με φιλοδημοκρατικούς γιατρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση καταμέτρηση του ΟΗΕ, οι συλληφθέντες ανέρχονται σε περίπου χίλιους και μεταξύ αυτών βρίσκονται 148 παιδιά. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επίσης καταγράψει τουλάχιστον 13 βιασμούς διαδηλωτριών.

«Οι σουδανικές δυνάμεις ασφαλείας ξυλοκόπησαν και κακοποίησαν διαδηλωτές που βρίσκονταν υπό κράτηση, μεταξύ των οποίων παιδιά τα οποία είχαν γδύσει, ενώ απείλησαν γυναίκες με σεξουαλική βία», επισημαίνει το Human Rights Watch, η μη κυβερνητική οργάνωση που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη.

Το HRW καταγγέλλει την «αδίστακτη και ωμή στοχοθέτηση αμάχων για να κυριαρχήσει ο φόβος» και ζητεί την ενίσχυση «της πίεσης» από τη διεθνή κοινότητα στην σουδανική εξουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης