Στη Ρωσία αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση 1.100.000 νοσούντες από τον Covid-19, εκ των οποίων στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 221.000 ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με Covid-19 και περίπου 5.000 χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα, κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης της οποίας προήδρευσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Μουράσκα ανέφερε επίσης ότι το 10% των ασθενών που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία με Covid-19 είναι «βαριά «περιστατικά» που απαιτούν συνεχή παρακολούθηση, ενώ 17.000 ασθενείς έχουν διαγνωστεί με πνευμονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ασθενείς με Covid-19 που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία, διευκρίνισε ο Ρώσος υπουργός Υγείας, καταλαμβάνουν το 20% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας είπε επίσης ότι στις περιφέρειες της χώρας έχουν διατεθεί επιπλέον σχεδόν 8.000 ασθενοφόρα για τη μεταφορά των ασθενών με κορωνοϊό, αλλά σε οκτώ περιφέρειες τα ασθενοφόρα δεν επαρκούν. Πρότεινε μάλιστα να καλυφθεί η έλλειψη ασθενοφόρων με τη χρήση αυτοκινήτων ταξί.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τη διάθεση των φαρμάκων σε ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ο Μιχαήλ Μουράσκα είπε ότι είναι «επαρκώς σταθερή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης