Ο αριθμός των θυμάτων της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός έφθασε τη Δευτέρα τους τουλάχιστον 1.011 νεκρούς, μετά την καταγραφή 103 νέων θανάτων στη Χουμπέι από την επαρχιακή επιτροπή υγείας, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τα δεδομένα που έχουν δημοσιοποιήσει οι εθνικές αρχές.

Η επιτροπή υγείας της επαρχίας Χουμπέι, εστίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, κατέγραψε εξάλλου 2.097 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα έως τα μεσάνυχτα της 10ης Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η ίδια σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντα κατά την επαρχιακή επιτροπή υγείας, επιβεβαιώθηκαν έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας συνολικά 31.728 κρούσματα της επιδημίας που προκαλεί ο 2019-nCoV και 974 θάνατοι στη Χουμπέι. Αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης θνησιμότητας του ιού ανέρχεται σε 3,07%.

Υπάρχουν ακόμη 16.687 ύποπτα κρούσματα. Οι Αρχές της επαρχίας δεσμεύθηκαν χθες Δευτέρα ότι όλοι οι ασθενείς που υπάρχει η υποψία πως έχουν μολυνθεί από τον 2019-nCoV θα υποβληθούν σε εξετάσεις μέσα σε 24 ώρες.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας θα δώσει στη δημοσιότητα νεότερο απολογισμό για όλη την κινεζική επικράτεια αργότερα σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης