Περίπου το 50% των Ρώσων αντιμετωπίζει θετικά τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε τον Νοέμβριο το ερευνητικό ινστιτούτο Λεβάντα Σεντρ.

Η δημοσκόπηση αναφέρει πως το ποσοστό των Ρώσων που αντιμετωπίζουν θετικά τις ΗΠΑ έχει υπερδιπλασιασθεί από τον Μάιο του 2018, φθάνοντας από το 20% στο 47%, ενώ σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019 έχει αυξηθεί κατά 5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διπλάσιο είναι επίσης και το ποσοστό των Ρώσων που αντιμετωπίζουν θετικά την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αφού από το 28% έχει φτάσει το 52%, ενώ έχει αυξηθεί κατά 3% από τον περασμένο Αύγουστο.

Παράλληλα, έχει μειωθεί το ποσοστό των Ρώσων που αντιμετωπίζει αρνητικά τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι, αν τον Μάιο του προηγούμενου χρόνου (2018) το 69% αντιμετώπιζε αρνητικά τις ΗΠΑ, τον Νοέμβριο του 2019 το ποσοστό αυτό έφθασε το 41%. Επίσης, το ποσοστό των Ρώσων που αντιμετωπίζει αρνητικά την Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκε στην ίδια περίοδο από το 55% στο 34%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 21-27 Νοεμβρίου σε όλη την επικράτεια, σε δείγμα 1.616 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών, σε 137 κατοικημένες περιοχές, σε 50 περιφέρειες της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης