Ανώτερα στελέχη του ισλαμιστικού κινήματος των Ταλιμπάν συναντήθηκαν χθες Κυριακή στην Καμπούλ με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αρμόδιο για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, τον Μάρτιν Γκρίφιθς, ο οποίος τους υποσχέθηκε ότι η βοήθεια στον λαό του Αφγανιστάν θα συνεχιστεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους Σουχάιλ Σαχίν.

Ο μουλάς Αμπντούλ Γανί Μπαράνταρ, ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν και άλλα στελέχη τους συναντήθηκαν με τον κ. Γκρίφιθς καθώς το Αφγανιστάν είναι αντιμέτωπο με δυνητικά καταστροφική ανθρωπιστική κρίση εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας και της κατάρρευσης της οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ υποσχέθηκε τη συνέχιση της ανθρωπιστικής βοήθειας στον αφγανικό λαό, λέγοντας ότι θα ζητήσει περαιτέρω αρωγή στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια της επικείμενης συνόδου δωρητριών χωρών», ανέφερε ο Σουχάιλ Σαχίν μέσω Twitter.

Το Αφγανιστάν, μια από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο, βυθίζεται σε κρίση καθώς η διεθνής βοήθεια αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων διακόπηκε μετά την κατάρρευση της υποστηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνησης και τη στρατιωτική επικράτηση των Ταλιμπάν στα μέσα Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους, οι Ταλιμπάν διαβεβαίωσαν την αντιπροσωπεία του ΟΗΕ ότι θα υπάρξει «συνεργασία» από την πλευρά τους και ότι θα διαθέσουν στον διεθνή οργανισμό «τις απαραίτητες εγκαταστάσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Ηνωμένα Έθνη οργανώνουν σύνοδο στη Γενεύη την ερχόμενη Δευτέρα 13η Σεπτεμβρίου προκειμένου να εξευρεθεί χρηματοδότηση για τη χορήγηση βοήθειας στο Αφγανιστάν και να αποτραπεί αυτή που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες χαρακτηρίζει «επαπειλούμενη ανθρωπιστική καταστροφή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης