Τέσσερις έφηβοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι 20 τραυματίστηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου (τοπική ώρα) στη μικρή πόλη Ντέιντεβιλ της Αλαμπάμα, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ, σε ένα πάρτι για τα γενέθλια μιας έφηβης, όπως ανέφερε σήμερα τοπικός τηλεοπτικός σταθμός, που επικαλείται ερευνητές στο σημείο και ανακοίνωση της Υπηρεσίας Επιβολής του Νόμου της Αλαμπάμα. Οι τοπικές αρχές δεν έχουν προς το παρόν διευκρινίσει αν έχει συλληφθεί κάποιος ύποπτος.

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε αίθουσα χορού στη διάρκεια εφηβικού πάρτι γενεθλίων. Το WRBL μετέδωσε πλάνα που δείχνουν να έχει τοποθετηθεί κορδέλα γύρω από το Mahogany Masterpiece Dance Studio και γύρω κτίρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ενέργεια αυτή στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, με τραγικό τρόπο», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της πολιτειακής αστυνομίας, ο Τζέρεμι Μπάκετ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα παρά μόνο ελάχιστες λεπτομέρειες, όμως υποσχέθηκε ότι θα κάνει ανακοινώσεις εντός των επόμενων ωρών. Ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαλευκανθούν οι συνθήκες της τραγωδίας και το κίνητρο του δράση. Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου πιστεύουν ότι είχε προηγηθεί κάποιος διαπληκτισμός, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι WRBL.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 10:30 μ.μ. τοπική ώρα του Σαββάτου (6:30 της Κυριακής ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας την οποία επικαλείται το ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό WRBL.

Η επίθεση σημειώθηκε σε μια αίθουσα χορού στο κέντρο της πόλης, όπου μια έφηβη γιόρταζε τα 16α γενέθλιά της, ανέφερε η εφημερίδα Montgomery Advertiser. Ο αδελφός της, μαθητής λυκείου, είναι μεταξύ των νεκρών, είπε η γιαγιά των παιδιών στην εφημερίδα. Ο νεαρός αυτός δεν είχε ποινικό μητρώο και «ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη», πρόσθεσε η γυναίκα.

«Καμία πόλη δεν θα έπρεπε να βιώνει τέτοιες τραγωδίες», σχολίασε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντέιντεβιλ, Τζόναθαν Φλόιντ.

Το Ντέιντεβιλ είναι μια κοινότητα 3.000 κατοίκων στα βορειοανατολικά του Μοντγκόμερι, της πολιτειακής πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για το περιστατικό και παρακολουθεί την κατάσταση, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Το FBI, το Γραφείο των ΗΠΑ για το Αλκοόλ, τον Καπνό, τα Πυροβόλα Όπλα και τα Εκρηκτικά και το γραφείο του εισαγγελέα ανταποκρίθηκαν επίσης στο περιστατικό και συνδράμουν την έρευνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η κυβερνήτης της Αλαμπάμα Κέι Άιβι ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter το πρωί της Κυριακής πως “ενημερώνεται συνεχώς” από την υπηρεσία επιβολής του νόμου.

«Σήμερα το πρωί, πενθώ με τους ανθρώπους του Ντέιντεβιλ και τους συμπολίτες μου στην Αλαμπάμα» έγραψε στην ανάρτησή της. «Το έγκλημα βίας ΔΕΝ έχει θέση στην πολιτεία μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης