Μέλη του στρατού της Αιθιοπίας κατέστρεψαν χθες στην επαρχία Τιγκράι εξοπλισμό του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF), κατήγγειλε η υπηρεσία του ΟΗΕ, που επίσης καταδίκασε την επίθεση.

«Μέλη των αιθιοπικών δυνάμεων εθνικής άμυνας μπήκαν σήμερα (σ.σ. χθες Δευτέρα) στο γραφείο μας στη Μεκέλε, στην Τιγκράι της Αιθιοπίας, και διέλυσαν τον δορυφορικό εξοπλισμό μας VSAT» υπογράμμισε η UNICEF σε ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η προτεραιότητα της UNICEF στην Τιγκράι και σε όλη την Αιθιοπία είναι να προσφέρει βοήθεια στα πιο ευάλωτα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων 140.000 παιδιών που είναι ήδη αντιμέτωπα με συνθήκες παρόμοιες με αυτές του λιμού. Δεν είμαστε και δεν πρέπει ποτέ να είμαστε στόχος στρατιωτικών επιχειρήσεων» υπογράμμισε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Κατά τον Στεφάν Ντουζαρίκ, τον εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο Οργανισμός καταδικάζει «κάθε επίθεση εναντίον εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις ή φθορά του εξοπλισμού τους» και «όλα τα μέρη» στη σύρραξη «οφείλουν να εγγυώνται την προστασία των αμάχων και της ανθρωπιστικής βοήθειας που προσφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη».

Την 11η Ιουνίου η UNICEF προειδοποίησε ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά, που υποφέρουν ήδη από υποσιτισμό, κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα στην εμπόλεμη βόρεια επαρχία της Αιθιοπίας. Η Αντίς Αμπέμπα αρνείται πως η κατάσταση είναι τόσο καταστροφική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης