Το υπουργείο Υγείας της Τυνησίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαπιστώθηκαν οι θάνατοι άλλων 24 ασθενών με την COVID-19, τραγικό ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ενώ το ίδιο διάστημα διαγνώστηκαν άλλα 9.286 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός όχι πολύ μακριά από τον υψηλότερο (9.823), που καταγράφηκε την Τρίτη.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Τυνησία, που πλήττεται από νέο κύμα, έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 16.244 νεκρούς επί συνόλου 491.021 μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα τυνησιακά νοσοκομεία νοσηλεύονται 4.374 ασθενείς, οι 631 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Το ποσοστό πληρότητας των κλινών στις ΜΕΘ έχει ξεπεράσει το 92% σε εθνική κλίμακα και βρίσκεται στο 100% στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, όπου η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας χαρακτήριζε την Πέμπτη «καταστροφική» την επιδημιολογική κατάσταση, προειδοποιώντας πως το σύστημα υγείας «καταρρέει».

Η εκστρατεία ανοσοποίησης συνεχίζει να κινείται με αργό ρυθμό, όπως τονίζουν ειδικοί. Από τους 2,11 εκατ. ανθρώπους που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους, μόλις 618.062 έχουν λάβει και τη δεύτερη, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης