Δώδεκα πτώματα περισυλλέχθηκαν το Σάββατο από την τυνησιακή ακτοφυλακή, έκανε γνωστό η τυνησιακή Ερυθρά Ημισέληνος (CRT), μερικές ημέρες μετά το ναυάγιο ενός πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 80 μετανάστες, σύμφωνα με τη μαρτυρία του ενός από τρεις επιζήσαντες.

«Δώδεκα πτώματα περισυλλέχθηκαν σήμερα το πρωί στα ανοικτά των νότιων ακτών της Τυνησίας, δύο από τα οποία ήταν γυναικών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μόνγκι Σλιμ, πρόεδρος της CRT στη Μεντενίν (νότια Τυνησία), διευκρινίζοντας πως οι ναυαγοί ήταν ηλικίας από 20 έως 30 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πτώμα μιας πνιγμένης γυναίκας ξεβράσθηκε από τη θάλασσα στην παραλία της Ζαρζίς, μιας παραλιακής πόλης της νότιας Τυνησίας, είχε δηλώσει την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος της Εθνικής Φρουράς Χούσεμ Εντίν Τζεμπάμπλι. Σύμφωνα με τον ίδιο, έρευνες συνεχίζονται στα ανοικτά της Ζαρζίς για να βρεθούν και άλλα πτώματα.

Ένα πλεούμενο με επιβάτες περισσότερους από 80 μετανάστες ναυάγησε ανάμεσα στη Λιβύη και την Τυνησία, γνωστοποίησε την Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, επικαλούμενος την αφήγηση του ενός από τρεις επιζήσαντες.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της τυνησιακής ακτοφυλακής, οι ναυαγοί είχαν αποπλεύσει τη Δευτέρα από τη λιβυκή πόλη Ζουάρα, 120 χλμ. δυτικά της Τρίπολης, μ’ ένα φουσκωτό σκάφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης