Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε ανακοίνωσε ότι ανεστάλησαν όλες οι επιβατικές πτήσεις προς τη χώρα του χθες Δευτέρα, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Μεξικού ότι είχε σκοπό να επιτρέψει σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους μολυσμένους από τον κορονοϊό να επιβιβαστούν σε αεροσκάφος που θα εκτελούσε δρομολόγιο προς το Σαν Σαλβαδόρ — κάτι που αμφισβήτησε αμέσως η μεξικανική κυβέρνηση.

Ο Μπουκέλε δεν παρουσίασε κάποιο στοιχείο για να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό, τον οποίο διατύπωσε μέσω Twitter. Χαρακτήρισε «ανεύθυνες» τις μεξικανικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κανένα επιβατικό αεροσκάφος δεν μπορεί να προσγειωθεί στη σαλβαδοριανή επικράτεια», διεμήνυσε ο Μπουκέλε. «Τα αεροσκάφη εν πτήσει πρέπει να μεταβάλουν τα σχέδια πτήσης τους», απαίτησε.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Μεξικού με τομέα ευθύνης τις σχέσεις με τα άλλα κράτη της Λατινικής Αμερικής, ο Μαξιμιλιάνο Ρέγες, απάντησε άμεσα στις αναρτήσεις του Μπουκέλε, αξιώνοντας από τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ να διευκρινίσει ποια είναι η πηγή της πληροφόρησής του και τονίζοντας πως η χώρα του είναι πρωτοπόρος στον χειρισμό επιδημιών ιστορικά.

Ο Μπουκέλε ισχυρίστηκε ότι οι ασθενείς επρόκειτο να πετάξουν με αεροσκάφος της κολομβιανής αεροπορικής εταιρείας Avianca, που θα αναχωρούσε από την πόλη του Μεξικού χθες στις 16:00 [τοπική ώρα· 00:00 ώρα Ελλάδας].

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Avianca ανακοίνωσε ότι η πτήση ακυρώθηκε, οι επιβάτες δεν μπήκαν στο αεροσκάφος και ενημερώθηκαν πως το δρομολόγιο δεν θα γινόταν.

Ο Μπουκέλε ανέφερε πως η κυβέρνησή του επεξεργάζεται νέα πρωτόκολλα ως προς τη διέλευση πτήσεων από το αεροδρόμιο του Σαν Σαλβαδόρ, το οποίο αποτελεί κόμβο μετεπιβίβασης σε πτήσεις προς άλλα κράτη της κεντρικής και της νότιας Αμερικής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης