Το Κρεμλίνο είναι ενήμερο για τις προτάσεις σχετικά με το ενδεχόμενο να έρχονται στη Ρωσία ξένοι για να εμβολιαστούν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021, 16:17
Το Κρεμλίνο είναι ενήμερο για τις προτάσεις σχετικά με το ενδεχόμενο να έρχονται στη Ρωσία ξένοι για να εμβολιαστούν

Το Κρεμλίνο γνωρίζει τις προτάσεις σχετικά με το ενδεχόμενο να επιτραπεί σε ξένους με ειδικές βίζες να έρχονται στη Ρωσία για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση.

Oι δηλώσεις αυτές του εκπρόσωπου του Κρεμλίνου έγιναν με αφορμή την έκκληση του προέδρου της Ομοσπονδίας εστιατόρων και ξενοδόχων, του προέδρου της Ένωσης εμπορικών κέντρων και του Πανρωσικού κινήματος επιχειρηματιών προς τον πρόεδρο Πούτιν μέσω της οποίας του ζητούσαν να επιτρέψει την είσοδο άνευ βίζας στην χώρα ξένων πολιτών για να εμβολιαστούν, καθώς κατά την άποψή τους αυτό θα επέτρεπε να στηριχθούν οι κλάδοι αυτοί οι οποίοι δεινοπάθησαν από την πανδημία.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες υπήρξαν και από «εκπροσώπους μερικών ευρωπαϊκών χωρών».

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, «απόλυτη προτεραιότητα είναι να καλυφθούν πρωτίστως οι ανάγκες όλων των Ρώσων» και «στον βαθμό που θα αυξάνεται η παραγωγή των εμβολίων θα καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό η ζήτηση και των ξένων καταναλωτών».

Σχολιάζοντας γενικά την πρόταση να οργανωθεί η άφιξη ξένων πολιτών στην Ρωσία με σκοπό τον εμβολιασμό, ο Πεσκόφ είπε ότι το «θέμα αυτό είναι θέμα του κυβερνητικού επιτελείου του οποίου ηγείται η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα». Προσέθεσε μάλιστα ότι στο ζήτημα αυτό «ο πρόεδρος θα λάβει υπόψη τις αποφάσεις εκείνες και τις συστάσεις τις οποίες καταθέτει το κυβερνητικό επιτελείο».

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι 4,3 εκατομμύρια Ρώσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορωνοϊού και πως η Μόσχα επιδιώκει να αυξήσει την παραγωγή του εμβολίου για εγχώρια χρήση.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021, 16:17