Το Κρεμλίνο εξέφρασε την πεποίθηση ότι η CIA συνεργάζεται με τον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, δηλώνοντας ότι διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ναβάλνι παίρνει οδηγίες από «ινστρούχτορες» της CIA, ενώ χαρακτήρισε «αβάσιμες, απαράδεκτες και προσβλητικές» τις δηλώσεις του στο περιοδικό Der Spiegel, σύμφωνα με τις οποίες πίσω από την δηλητηρίασή του βρίσκεται ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Με τον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι εργάζονται αξιωματούχοι της CIA, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ , απαντώντας σε ερώτηση του ραδιοφωνικού σταθμού Kommersant FM. Παράλληλα είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που «του δίνουν διάφορες οδηγίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πεσκόφ χρησιμοποίησε στις απαντήσεις του την λέξη «ασθενής» και όχι το όνομα του Ναβάλνι. «Ασφαλώς δεν είναι ο ασθενής (ο Αλεξέι Ναβάλνι) που συνεργάζεται με τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες που συνεργάζονται μαζί του. Αυτό θα ήταν το πιο σωστό», δήλωσε ο Πεσκόφ και προσέθεσε: «Μπορώ ακόμα να σας πω συγκεκριμένα ότι αυτές τις μέρες μαζί του εργάζονται ειδικοί της CIA».

Ο Πεσκόφ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ναβάλνι για τον Πούτιν, δήλωσε πως είναι «προσβλητικές, απολύτως προσβλητικές και επίσης απαράδεκτες».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) Βιτσισλάβ Βολόντιν, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ναβάλνι κάθαρμα και υποστήριξε ότι ο Πούτιν του έσωσε την ζωή, είπε ότι «αυτό που γνωρίζω κατηγορηματικά είναι ότι οι γιατροί στο Όμσκ του έσωσαν την ζωή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε επίσης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ναβάλνι, ότι «η ρητορική, η οποία φθάνει στις προσβολές, συνιστά γνωστό τρόπο εκείνων που θέλουν να θέσουν το εαυτό τους στο ίδιο επίπεδο με τον πρώτο πολίτη του κράτους και να συμμετάσχουν κατά κάποιο τρόπο στην πολιτική διαμάχη». Υπογράμμισε επίσης ότι «πραγματικοί ανταγωνιστές του προέδρου στο πολιτικό πεδίο είναι εντελώς άλλοι άνθρωποι και άλλες δυνάμεις, που δεν είναι ούτε ψευτοαντιπολίτευση ούτε περιθωριακή, αλλά πραγματική αντιπολίτευση».

Πηγές: Reuters, TASS, Kommersant.ru

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης