Η Λευκορωσία ανακάλεσε τους πρεσβευτές της από την Πολωνία και τη Λιθουανία, ζητώντας και από τις δύο αυτές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μειώσουν δραστικά το διπλωματικό προσωπικό τους από τις πρεσβείες τους στο Μινσκ, μετέδωσε το πρακτορείο Beta, επικαλούμενο μια ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η κυβέρνηση της Λευκορωσίας ζητά από την Πολωνία να μειώσει το διπλωματικό προσωπικό της σε 18 άτομα, από 50 σήμερα, και από την Λευκορωσία να το μειώσει στα 14, από 25.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με άλλη ανακοίνωση, το Μινσκ ανέφερε ότι ακύρωσε όλες τις διαπιστεύσεις ξένων δημοσιογράφων, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλουν ξανά αίτηση για να τους δοθεί η σχετική άδεια.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Λίνας Λινκεβίτσιους αντέδρασε αμέσως διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να μειωθεί το διπλωματικό προσωπικό ούτε της χώρας του, ούτε της Πολωνίας. «Δεν πρόκειται να καλέσουμε τους πρεσβευτές μας για διαβουλεύσεις και σίγουρα δεν θα κάνουμε τίποτα για να μειώσουμε το προσωπικό», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βίλνιους.

«Αν η παραίνεση μετατραπεί σε απαίτηση, τότε θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης