Στο σημείο που έσπευσε νωρίτερα η ΕΜΑΚ φαίνεται πως έχει βρεθεί ζωντανή μια 24χρονη αθλήτρια στην Αντιόχεια καθώς και ένα αγοράκι.

Όπως μετέδωσαν ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, στο σημείο που επιχειρεί η ΕΜΑΚ ακούγονται φωνές και χειροκροτήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ περίπου 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αντιόχειας στην Τουρκία, είναι σε εξέλιξη από το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί βρίσκονται εγκλωβισμένα άτομα στα ερείπια ενός κτηρίου, που κατέρρευσε από τον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας (6/2).

Όλο το βράδυ θα συνεχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων η ελληνική διασωστική αποστολή στα ερείπια κτιρίου στην Αντιόχεια. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η ελληνική αποστολή θα παραμείνει στο σημείο κατόπιν παράκλησης συγγενών των αγνοουμένων. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες τα τουρκικά συνεργεία θα αποχωρήσουν από το σημείο και θα συνεχίσουν αλλού τις έρευνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Η ελληνική διασωστική αποστολή βρέθηκε στο σημείο λίγο πριν τις 4 το απόγευμα μαζί με άλλες 4 διεθνείς αποστολές, μεταξύ των οποίων, μία από τη Βραζιλία και δύο από την Τουρκία.

 Συγκεκριμένα, από πλευράς της ελληνικής αποστολής, επιχειρούν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος, 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποστολές έκαναν κάθετες διεισδύσεις σε δύο διαφορετικά σημεία χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά , ενώ μέλη των τουρκικών συνεργείων ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους πως από τα γεώφωνα τους εντόπισαν φωνές μέσα από τα ερείπια.

(Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο του οπερατέρ Ηλία Πότση που βρίσκεται στο σημείο για λογαριασμό του Star Channel)

Με βάση τα ρεπορτάζ από την Τουρκία, τουλάχιστον ένα άτομο που έχει εντοπιστεί, είναι μία 24χρονη κοπέλα που έστειλε μήνυμα στην Πολιτική Προστασία στην Τουρκία λέγοντας ότι βρίσκεται στο κενό κάτω από τη σκάλα του διαμερίσματος της πολυκατοικίας που έχει γίνει συντρίμμια.

Η κοπέλα είναι αθλήτρια του βόλεϊ και βρίσκεται στο σημείο που κάνει έρευνα η ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια.

 

Αγοράκι κάτω από τα χαλάσματα απάντησε σε κλήση του πατέρα του

Μία πολύ σημαντική πληροφορία ήρθε στο φως τη δημοσιότητας το απόγευμα του Σαββάτου  σχετικά με την επιχείρηση των διασωστικών συνεργείων στην Αντιόχεια.

Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ένα μικρό αγοράκι που βρίσκεται κάτω από τα χαλάσματα απάντησε σε κλήση του πατέρα του χωρίς να μιλήσει.

Επιπλέον, η θερμική κάμερα έδειξε ότι υπάρχει ζωή στα συντρίμμια που επιχειρεί η ΕΜΑΚ.

Τα συνεργεία διάσωσης το Σάββατο ανέσυραν περισσότερους επιζώντες, συμπεριλαμβανομένων ολόκληρων οικογενειών, από κτήρια που γκρεμίστηκαν παρά τις ελπίδες που εξασθενούν καθώς ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τις 25.000 .

Δείτε βίντεο:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης