Συνεχίζεται η μείωση των εισαγωγών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων στο Βέλγιο, παρά το ρεκόρ περιστατικών Covid-19 που καταγράφεται ημερησίως.

Στις 10 Ιανουαρίου καταγράφηκαν πάνω από 37.000 θετικά περιστατικά κορωνοϊού στο Βέλγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ποτέ δεν είχαμε τόσα πολλά περιστατικά στη χώρα μας», δήλωσε ο Βέλγος ιολόγος Στίβεν Βαν Γκούχτ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για το πέμπτο κύμα κορωνοϊού στη χώρα, με επικρατούσα την παραλλαγή Omicron, η οποία σε αυτό το στάδιο δεν φαίνεται να οδηγεί σε αύξηση των εισαγωγών στην εντατική. Ο Βέλγος ιολόγος εκτίμησε ότι το Βέλγιο βρίσκεται ακόμα σε «ανοδική φάση» του πέμπτου κύματος, ωστόσο παρατήρησε ότι «ο ρυθμός φαίνεται να επιβραδύνεται» και ότι «ο αριθμός των ασθενών στην εντατική συνεχίζει να μειώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει διαχειρίσιμη».

Μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, υπήρχαν 406 ασθενείς με Covid στην εντατική -ένας αριθμός ο οποίος μειώνεται σταθερά μετά την κορύφωση στις 11 Δεκεμβρίου (839 ασθενείς στην εντατική), σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, Sciensano.

Την τελευταία εβδομάδα, ο μέσος όρος ημερήσιων περιστατικών ξεπέρασε τις 23.600 (+71% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ καταγράφηκαν κατά μέσο όρο 183 εισαγωγές σε νοσοκομεία με Covid19 (+6,7%) μέσα σ’ ένα 24ωρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσοστό θετικότητας των τεστ είναι 28% (κατά μέσο όρο 87.000 τεστ ημερησίως). Το τελευταίο 24ωρο, 23 άτομα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού.

Στο Βέλγιο έχει εμβολιαστεί πλήρως το 76% του συνολικού πληθυσμού, ενώ η ενισχυτική δόση έχει χορηγηθεί στο 47,9% του πληθυσμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης