Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 4.956 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου από την κορύφωση του πρώτου κύματος τον Ιούνιο, ενώ το ίδιο διάστημα, ακόμη 84 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φτάσει ως αυτό το στάδιο τους 17.786 νεκρούς επί συνόλου 690.066 μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν πως παρότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να έχουμε διαθέσιμες περισσότερες κλίνες, είναι απαραίτητο να αποφύγουν να τις χρειαστούν, να συνεχίσουν να προσέχουν», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Χιλιανός υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις.

«Εκατομμύρια» Χιλιανοί «συμμορφώνονται» με τα μέτρα και τις συστάσεις, ιδίως την επιλεγόμενη κοινωνική απόσταση, πρόσθεσε και κάλεσε τους πάντες «να μιμηθούν το παράδειγμα της συντριπτικής πλειοψηφίας».

Βρίσκεται σε εξέλιξη η εκστρατεία ανοσοποίησης, με 54.458 πολίτες να έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου τους για τον νέο κορωνοϊό, εκ των οποίων 8.364 έχουν λάβει και τη δεύτερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης