Στη Νέα Υόρκη προσγειώθηκε το αεροπλάνο που φέρεται να μετέφερε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, μετά από τη σύλληψή του, σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ.

Αναμένεται να μεταφερθεί στο Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης του Μπρούκλιν

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, φέρεται να μεταφέρθηκε από το αεροδρόμιο με ελικόπτερο και στη συνέχεια με βαν προς τα γραφεία της DEA, της υπηρεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Εκεί θα γίνει η επίσημη καταγραφή και διαδικασία προσαγωγής του, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το BBC.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, από εκεί αναμένεται να μεταφερθεί στο Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης του Μπρούκλιν, όπου και θα κρατηθεί εν αναμονή της εμφάνισής του σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν την επόμενη εβδομάδα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες που αφορούν σε ναρκωτικά και όπλα.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κέντρο κράτησης, γνωστό και ως MDC, έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν πολλούς κρατουμένους υψηλού προφίλ, μεταξύ των οποίων τον ράπερ R. Kelly, τη συνεργάτιδα του Τζέφρι Έπσταϊν Γκισλέιν Μάξγουελ, καθώς και πιο πρόσφατα τον Sean «Diddy» Combs.

«Γίνεται μια μεταφορά κατά μήκος του διαδρόμου προς αυτό που καταλαβαίνουμε ότι θα είναι ένα ελικόπτερο», είπε χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής του Skynews. Ο ίδιος σημείωσε ότι το άτομο που οδηγήθηκε κάτω από τις σκάλες «φαίνεται ότι ήταν ξυπόλητο με το κεφάλι καλυμμένο».

Ο Μαδούρο και η σύζυγός του υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις

Ο Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του, Σίλια Φλόρες, υποββλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις στη στρατιωτική βάση Στιούαρτ της Εθνικής Φρουράς στη Νέα Υόρκη σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των Αρχών επιβολής που ενημερώθηκε για την κατάσταση, σύμφωνα με το CNN.

Δείτε βίντεο

Με πληροφορίες από BBC, CNN, Skynews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης