Τη θανατική ποινή που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως σε έναν 20χρονο φοιτητή επικύρωσε ιρανικό εφετείο, για τη συμμετοχή του στις ταραχές της 27ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση σε πολλές ιστοσελίδες της αντιπολίτευσης.

Ο Μοχαμάντ-Αμίν Βαλιάν, ο οποίος υποστήριξε τον φιλομεταρρυθμιστή υποψήφιο Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί στις εκλογές του Ιουνίου, κατηγορείται ως «μοχαρεμπέχ» -ισλαμικός όρος που σημαίνει εχθρός του Θεού- επειδή επιτέθηκε με πέτρες κατά των δυνάμεων ασφαλείας στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι και εκατοντάδες συνελήφθησαν.

Η κατηγορία αυτή επισύρει την εσχάτη των ποινών. Εννέα ακόμα διαδηλωτές έχουν καταδικασθεί σε θάνατο με την ίδια κατηγορία και περιμένουν την εκδίκαση της έφεσής τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης