Τραγική είναι η κατάσταση με τους πρόσφυγες από το Κιργιστάν που καταφεύγουν στο γειτονικό Ουζμπεκιστάν. Σύμφωνα με τις Αρχές του δεύτερου, μόνο στην περιοχή του Αντιτζάν έχουν καταφύγει 60.000 πρόσφυγες. Ο αριθμός αυτός αφορά στους ενήλικες και δεν έχουν υπολογιστεί τα χιλιάδες παιδιά, διευκρίνισε το Υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.
«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που διαθέτουμε, σε όλη την περιοχή του Αντιτζάν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή 60.000 πρόσφυγες» δήλωσε αρμόδιος του υπουργείου για την συγκεκριμένη περιοχή.
Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων είναι μεγαλύτερος, αφού οι Αρχές του Ουζμπεκιστάν καταγράφουν μόνο τους ενήλικες πρόσφυγες, που στην πλειονότητά τους είναι γυναίκες και ηλικιωμένοι, οι οποίοι συνοδεύουν παιδιά.
Διαβάστε επίσης:
Επείγουσα η ανθρωπιστική βοήθεια στο Κιργιστάν, 14 Ιουνίου 2010, 11:09

