Τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα σε πέντε αλλεπάλληλες επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Grozny. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, που επικαλείται δήλωση εκπροσώπου της τοπικής εισαγγελίας, οι βομβιστικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από τρομοκράτες που επέβαιναν σε ποδήλατα.
Από την πλευρά του πάντως, ο αντιδήμαρχος της πόλης, έκανε λόγο για δύο επιθέσεις αυτοκτονίας, σε διάστημα 15 λεπτών η μία από την άλλη. Την ίδια ώρα, Τσετσένοι αυτονομιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την προ ημερών πολύνεκρη καταστροφή στον υδροηλεκτρικό σταθμό Sayano-Shushenskaya στη Σιβηρία, σύμφωνα με επιστολή τους που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα kavkazcenter.com.
Από αυτή την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 75 άνθρωποι. Ο κρατικός όμιλος Rushydro, που διαχειρίζεται τον σταθμό, ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου ρουβλίων στις οικογένειες των νεκρών, αλλά και των αγνοουμένων, ενώ ο Ρώσος πρωθυπουργός, Vladimir Putin ζήτησε από το Υπουργείο Ενέργειας να παρουσιάσει σχέδιο ανακατασκευής του σταθμού εντός έξι εβδομάδων.

