Οργή και αποστροφή προκαλεί η αποκάλυψη της αυστραλιανής εφημερίδας «Herald Sun», ότι διάφορα νοσοκομεία θα επιδοτούνται, προκειμένου να αποσπούν όργανα από νεκρούς που νοσηλεύονταν σ’ αυτά.

Πιο εξωφρενικό είναι το γεγονός ότι οι ιατροί των νοσοκομείων αυτών θα πρέπει να κρατούν εν ζωή τους ετοιμοθάνατους ασθενείς, έτσι ώστε να είναι πιο «αποδοτική» η αφαίρεση των οργάνων. Σε περίπτωση που οι υπάλληλοι των νοσοκομείων καταφέρουν να πείσουν τους συγγενείς των ασθενών να τους παραχωρήσουν διάφορα ζωτικά όργανα των αγαπημένων τους προσώπων, τότε αυτό θεωρείται επιτυχία και «επιβραβεύεται» με ποσά που αγγίζουν τα 11.500 δολάρια!

Οι επιχορηγήσεις θα γίνουν από την ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δωρητών Οργάνων και Ιστών και αναμένεται να ανέλθουν στα 17 εκατ. την επόμενη τριετία.

Πριν καν τεθεί σε ισχύ το εν λόγω πρόγραμμα, έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση διαφόρων οργανισμών, όπως η Ένωση Οικογενειών Αυστραλίας, η οποία υποστηρίζει ότι το μέτρο συνιστά πηγή εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης