Το Συμβούλιο Ασφαλείας του OHE κάλεσε την Παρασκευή όλα τα κράτη-μέλη του Οργανισμού, που έχουν την ικανότητα, να συμμετάσχουν στον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία και στο Ιράκ, και να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για να αποτρέψουν άλλες επιθέσεις της οργάνωσης.
Τα 15 κράτη-μέλη του Σ.Α. υιοθέτησαν ομόφωνα το ψήφισμα που υπέβαλε η Γαλλία, με το οποίο καλεί να ληφθούν «όλα τα αναγκαία μέτρα» για να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Χαλιφάτο, που ανέλαβε την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.
«Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί μια παγκόσμια και πρωτόγνωρη απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» υπογραμμίζεται στο κείμενο του ψηφίσματος.
Παράλληλα, καλούνται «όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, που έχουν την ικανότητα, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα…στα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ΙΚ… στη Συρία και το Ιράκ».
Επιπρόσθετα ζητείται από τα κράτη να εντείνουν τις προσπάθειές τους να περιορίσουν το ρεύμα των ξένων που επιδιώκουν να πολεμήσουν με την οργάνωση στο Ιράκ και στη Συρία, να αποτρέψουν και να εμποδίσουν τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.
«Καλωσορίζω όποιον επιτέλους ξύπνησε και εντάχθηκε στην ομάδα που καταπολεμά τρομοκράτες» δήλωσε ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ Μπασάρ Τζαφάρι στους δημοσιογράφους, πριν από την ψήφιση του γαλλικού σχεδίου ψηφίσματος.

