Έντονα ενοχλημένη είναι η κυβέρνηση του Ισραήλ από δημοσίευμα στα αργεντίνικα Μ.Μ.Ε., σύμφωνα με το οποίο οι Αρχές της Αργεντινής θα σταματήσουν τις έρευνες των δύο τρομοκρατικών επιθέσεων σε εβραϊκούς στόχους στο Μπουένος Άϊρες, το 1992 και 1994, σε περίπτωση που βελτιωθούν οι εμπορικές σχέσεις της με το Ιράν.

 «Θα αποτελεί μια απροκάλυπτη δήλωση κυνισμού και ατίμωσης της μνήμης των νεκρών εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο», ανέφερε εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης.

Στις 18 Ιουλίου 1994 η ανατίναξη ενός, παγιδευμένου με εκρηκτικά, αυτοκινήτου, είχε προκαλέσει τον θάνατο 114 Εβραίων στην εβραϊκή κοινότητα, γνωστή ως ΑΜΙΑ. Δύο χρόνια νωρίτερα είχαν σκοτωθεί 29 μετά από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην ισραηλινή πρεσβεία του Μπουένος Άιρες. Το Ιράν είχε αρνηθεί την εμπλοκή του και στις δύο επιθέσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης