Υπό το φως εκατοντάδων φλας οι νεόνυμφοι Νικόλαος και Τατιάνα Μπλάτνικ, βγήκαν από την εκκλησία λίγο μετά τις 20:40.

Χαμογελαστοί και οι δύο χαιρέτησαν τον κόσμο που περίμενε με αγωνία και ανέβηκαν στην άμαξα, με προορισμό το χώρο που θα διεξαχθεί η γαμήλια δεξίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άμαξα παραλίγο να φύγει από την εκκλησία χωρίς το γαμπρό. Όπως εξηγεί ο απεσταλμένος της εφημερίδας VETO, Ηλίας Μαραβέγιας, αυτό συνέβη γιατί τρόμαξαν τα άλογα από τις καμπάνες.

Η νύψη έφτασε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στις Σπέτσες, λίγο μετά τις 19:45.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φορούσε ένα εντυπωσιακό δαντελένιο νυφικό το οποίο είχε πλαισιώσει με διαμαντένια σκουλαρίκια και στέμμα.

Ένα τέταρτο νωρίτερα είχε φτάσει στο ναό ο Νικόλαος, φορώντας γκρι κουστούμι και συνοδευόμενος από τους γονείς του, Κωνσταντίνο και Άννα – Μαρία.

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η άφιξη των υπόλοιπων καλεσμένων στη γαμήλια τελετή, με τελευταίους να φτάνουν τον αδερφό του γαμπρού, Παύλο, και τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ.

Ακούστε πως έζησε τις στιγμές ο απεσταλμένος της εφημερίδας VETO, Ηλίας Μαραβέγιας.

Λίγη ώρα πριν από την έναρξη της γαμήλιας τελετής του Νικόλαου με την Τατιάνα Μπλάτνικ, ο απεσταλμένος της VETO στις Σπέτσες, Ηλίας Μαραβέγιας μετέδιδε:

Οι πανάκριβες «λεπτομέρειες» του γάμου

Πλούσιοι οι γαλαζοαίματοι (κατά τεκμήριο) και πολλά τα έξοδα. Οι βέρες προέρχονται από το κατάστημα Καίσαρη, ενώ το νυφικό έραψε ο Οίκος Angel Sunshez. Τις διακοσμητικές κατασκευές πραγματοποίησε η Φανή Βαλλίδη, ενώ τον συντονισμό της υποδοχής των υψηλών καλεσμένων ανέλαβαν η Χριστίνα Φιλιαλκουρίδου και η Ελίνα Ζμπώκου.

Τις μπομπονιέρες προμήθευσαν τα καταστήματα Καίσαρη και Βουράκη και 150 από αυτές είναι ασημένιες με το μονόγραμμα των νεόνυμφων.

Για την ιστορία, πραγματοποιήθηκε ειδική εμφιάλωση του κρασιού που θα συνοδεύει το γαμήλιο δείπνο. Ο οίνος είναι, βεβαίως, Σαντορινιός και η ποικιλία – ετικέτα είναι Α Merlot – 2007, η δε εμφιάλωση έγινε στο κτήμα Νομικού.

Ως προς τα εδέσματα τώρα, το Menu είναι το εξής : Πρώτο πιάτο. Ριζότο Primavera με σος σαμπάνιας, ενώ στη συνέχεια προβλέπεται Ταλιάτα αλ λιμόνε με λαχανικά εποχής. Το κλου της βραδιάς επιτυγχάνεται με μία γαμήλια και πολλά υποσχόμενη Wedding Pavlova.

Στην εξωτερική εμφάνιση τώρα της νύφης συνέβαλαν οι κομμωτές Μισέλ Χαραλάμπους και Φρέντυ Καλομπράτσος.

Στην τελική ευθεία για την τελετή

Σε κλίμα χαλαρότητας ετοιμάζονται οι μελλόνυμφοι για την τελετή που θα γίνει σήμερα το βράδυ στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, στις 19:30.

Η Τατιάνα νωρίς το πρωί έκανε τις βουτιές της σε παραλία του νησιού, χωρίς να γίνει αντιληπτή από κανέναν.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της εφημερίδας VETO, Ηλίας Μαραβέγιας, η Τατιάνα έχει ήδη αποσυρθεί στο δωμάτιο της και οι προετοιμασίες της νύφης έχουν ήδη ξεκινήσει, έτσι ώστε να είναι λαμπερή για την ομορφότερη στιγμή της ζωής της.

Στο νησί υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία και έχουν επιβληθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή οποιουδήποτε περιστατικού.

Σήμερα το πρωί, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, μαζί με την κόρη του, Αλεξία, απόλαυσε μια ήσυχη βόλτα στα δρομάκια του νησιού.

Ο γάμος

Σήμερα στις 19:30 θα τελεστεί ο γάμος του Νικόλαου και της Τατιάνας στις κοσμοπολίτικες Σπέτσες.

Ο γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνου, και η Τατιάνα Μπλάτνικ θ’ ανταλλάξουν γαμήλιους όρκους ενώπιον Θεού, κοινών θνητών και δεκάδων γαλαζοαίματων, οι οποίοι θα παρευρεθούν στην τελετή.

Το ζευγάρι θα έχει τρεις κουμπάρους, τον αδελφό του γαμπρού, Παύλο, τον αδελφό της νύφης, Μπόρις και τον πολύ καλό φίλο του Νικόλαου, Νάσο Θανόπουλο.

Η νύφη αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια του χθεσινού κοκτέιλ πάρτι, αλλά τα καλύτερα τα κράτησε για έκπληξη.

Το νυφικό θα είναι ένα ολομέταξο Νταϊάν Φον Φίστενμπεργκ, με εντυπωσιακή ουρά, ενώ το μακιγιάζ θα αναλάβει ο Φρέντυ Κολομπράτσο.

Οι βέρες θα είναι χρυσές με χαραγμένα τα αρχικά τους και την ημερομηνία του γάμου, την επιμέλεια των οποίων έχει το κοσμηματοπωλείο «Kessaris», που έχει αναλάβει και τις ασημένιες μπομπονιέρες αλλά και τα στέφανα.

Τα δώρα των κουμπάρων φέρνουν τη «σφραγίδα» της Τατιάνας, η οποία επέλεξε ασημένια μανικετόκουμπα με το μονόγραμμα των μελλονύμφων, καθώς και μια πέτρα με τιρκουάζ και ξύλο για καλή τύχη.

Η νύφη θα κάνει «παραμυθένια» εμφάνιση στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου με μια άμαξα που θα τη σέρνουν δύο άσπρα άλογα. Από την άλλη, ο γαμπρός αποφάσισε να φτάσει στις Σπέτσες με θαλάσσιο ταξί και όχι με το σκάφος «Αφρόεσσα», όπως είχε αρχικά κανονιστεί.

Το ζευγάρι έκανε και την πρόβα του γάμου στην εκκλησία, παρουσία των δύο οικογενειών και τα πάντα είναι έτοιμα.

Μετά τον γάμο, οι νεόνυμφοι θα δεξιωθούν τους καλεσμένους στο κτήμα Κούτση με θέα τη Σπετσοπούλα κι εκεί θα στρωθούν 35 ροτόντες των δέκα ατόμων.

Η εκκλησία

Όσον αφορά στο προαύλιο της εκκλησίας, αυτό είναι χωρισμένο σε τρία μέρη.

Αριστερά έχουν στηθεί οι κάμερες που θα καλύψουν το γεγονός, στη μέση θα περάσει το ζευγάρι, αλλά και οι καλεσμένοι, ενώ δεξιά είναι ο ανοιχτός χώρος στον οποίο άτομα που δεν είναι καλεσμένα μπορούν να δουν το ζευγάρι να φτάνει.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στον στολισμό της κεντρικής εισόδου, καθώς έχει φτιαχτεί ένα στεφάνι από ρόδια που θυμίζει αψίδα.

Υπάρχει, επίσης, ένα «prive» προαύλιο, στο οποίο θα παρευρεθούν μόνο οι καλεσμένοι στην τελετή.

Λαμπεροί καλεσμένοι

Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους που θα δώσουν το «παρών» είναι η θεία του γαμπρού, βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, τα πρώτα ξαδέλφια του, διάδοχοι πρίγκιπες Φελίπε της Ισπανίας και Φρειδερίκος της Δανίας, και εκπρόσωποι από τις βασιλικές οικογένειες του Μπαχρέιν, της Ιορδανίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Μεγάλης Βρετανίας, του Λουξεμβούργου και του Λιχτενστάιν.

Επίσης, από την Παρασκευή βρίσκεται στις Σπέτσες ο Ρώσος μεγιστάνας, Ρομάν Αμπράμοβιτς, με το πολυτελέστατο σκάφος του.

Δείτε το φωτορεπορτάζ της zougla.gr από τις Σπέτσες

*Φωτογραφίες: Αλέκος Βουτσαράς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης