Καρκινογόνες διοξίνες εντοπίστηκαν στο 8% των δειγμάτων τροφίμων που ελέγχθηκαν στην Ευρώπη το διάστημα 1999 έως 2008, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA).

Τα τρόφιμα, τα οποία παρουσίασαν τα υψηλότερα επίπεδα διοξινών, προέρχονταν από το ήπαρ ζώων και ψαριών, ενώ στις ζωοτροφές τα ιχθυέλαια ήταν αυτά που είχαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση διοξινών.

«Η μακρόχρονη έκθεση σε υψηλά επίπεδα διοξινών, έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί μια σειρά επιπτώσεων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου», αναφέρει η έκθεση.

Για τη δημιουργία της έκθεσης χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 7.000 δείγματα που συγκεντρώθηκαν σε 21 ευρωπαϊκές χώρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης