Σε μειώσεις τιμών για 452 προϊόντα από 2,79% μέχρι και 50% προχώρησαν 16 εταιρίες, ενώ 4 εταιρίες προχώρησαν σε ανακλήσεις αυξήσεων 37 κωδικών προϊόντων από 2,92% μέχρι 10%, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Πρόκειται για μειώσεις και ανακλήσεις που έγιναν σε τρόφιμα, βιομηχανικά προϊόντα και υπηρεσίες το Μάιο.
Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Γ. Βλάχος, πολλές από τις μειώσεις αφορούν σε είδη πρώτης ανάγκης, ενώ η προσπάθεια του υπουργείου συνεχίζεται. Οι μειώσεις κυμαίνονται σε ποσοστό από 50 % μέχρι και 2,79% και οι ανακλήσεις αυξήσεων είναι από 2,92% μέχρι 10%.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία, από τους τιμοκαταλόγους που υποβλήθηκαν στο υπουργείο οι ανακλήσεις αυξήσεων αφορούν στο συνεργείο της SEAT Ωτολούξ και τις εταιρίες εστίασης και καφετέριες, Autogrill Ελλάς στο Αεροδρόμιο και Segafredo επίσης στο αεροδρόμιο και ΚΟΝΔΩΡ ΑΕΕΕ (ποτά).
Σε μειώσεις τιμών προχώρησαν οι εταιρίες: P&G ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ (-4,39% σε είδη ατομικής φροντίδας καθαρισμού), ΕΛΤΡΕΚΚΑ Α.Ε. (-31,49% σε λιπαντικά, μπαταρίες), ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ (-45,09% σε μπαταρίες μοτό), MULTIPART A.E.(-19,10% σε μπαταρίες), ΝΙΚ.Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. (-15,32% σε ελαστικά), ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΙΣΕΛΕΝ ΑΕ (-22,61%), Καλλιμάνης (-10,33% σε αλιεύματα κατεψυγμένα), Οπτικά (-4,97% σε τυριά, κρέμες γάλακτος), ΠΡΩΤΟ ΑΓΡ. ΣΥΝΣΜΟΣ ΑΓΕΛ/ΦΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (-13,43% στο γάλα), ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΕΒΟΛ (-10,26% στο γάλα), ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (-25,00% στο γάλα), ΑΦΟΙ ΦΑΚΛΑΡΗ (-16,89% σε ελαιόλαδα και σπορέλαια), Μetro (-19,81% σε αλιεύματα και κατεψυγμένα), Όλυμπος (-9,06% στο γάλα), Χορέκα ΑΕΒΕ (-2,79% σε ζυμαρικά) και MISKO (BARILLA) (-50% σε ζυμαρικά).

