«Αν γεμίσει πάλι η Ερμού, τέρμα το click away»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020, 09:34
«Αν γεμίσει πάλι η Ερμού, τέρμα το click away»

«Ο πελάτης δεν θα μπορεί να μπει στο κατάστημα. Πολλά καταστήματα έχουν e-shop και τα περισσότερα ασύρματα POS... Πολύ λίγα δεν έχουν ασύρματα, και είναι εύκολη η απόκτησή τους από τις τράπεζες. Επιτρέψαμε και την τηλεφωνική παραγγελία, και τη χρήση POS. Δεν θα επιτρέψουμε φυσική επαφή πελάτη με το κατάστημα» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως εάν υπάρχει συνωστισμός στους εμπορικούς δρόμους, τότε ούτε η αγορά ούτε η παράδοση των προϊόντων μέσω της μεθόδου click away θα είναι διαθέσιμα στους πολίτες. «Εάν γίνει συνωστισμός με την παράδοση εκτός, αν δούμε ότι γεμίζει πάλι η Ερμού, θα την κόψουμε την παράδοση εκτός». Πρόσθεσε ότι η «παράδοση εκτός» δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κανονική λιανική πώληση. «Δεν υποκρίνομαι ότι η παράδοση εκτός θα αντικαταστήσει το τζίρο των εορτών» διευκρίνισε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά την μετακίνηση είπε: «Πρέπει να έχεις πάνω σου την ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής και το email με την ώρα παραλαβής, θα δώσουμε ανοχή μια ώρα πριν και μετά», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε πως εάν υπάρχει πελάτης μέσα στο κατάστημα θα επιβληθούν ποινές. 

Σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή είπε: «Θα γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα και Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, και Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, που θα λάβει υπόψη της το μεγάλο μειωμένο τζίρο των εορτών, άρα o εμπορικός κόσμος που θα υποστεί την πολύ μεγάλη ζημία από τον τζίρο που θα χάσει, θα πάρει τη μερίδα του λέοντος από τα χρήματα των επιστρεπτέων προκαταβολών».

«Με το νέο ΕΣΠΑ και τους πόρους από το Ταμείο Ανάπτυξης ήδη εξετάζουμε πρόγραμμα πληρωμής των τόκων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων» ανακοίνωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος, ανέφερε ότι δεν θα γίνει πώληση παιχνιδιών από τα σούπερ μάρκετ, για να βοηθηθούν και «τα καταστήματα παιχνιδιών που κάνουν κανονικά περί το 30% του τζίρου τους στις εορτές να δουλέψουν με την παράδοση εκτός».

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020, 09:37