Η Αργεντινή έδωσε παράταση στους ομολογιούχους για να εξετάσουν την πρόταση αναδιάρθρωσης ύψους 65 δισ. δολαρίων, προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο για περισσότερες διαπραγματεύσεις μετά και την αποτυχία της κυβέρησης να εξασφαλίσει αρκετή στήριξη για μια συμφωνία.

Οι πιστωτές έχουν τώρα περιθώριο έως τις 22 Μαΐου για να αποδεχτούν την προσφορά, από 8 Μαΐου που ίσχυε προηγουμένως. Στην ανακοίνωσή της η κυβέρνηση δεν διευκρίνιζε τι ποσοστό των επενδυτών είχαν αποδεχτεί την αρχική πρόταση, ούτε έδωσε πληροφορίες για τυχόν αλλαγές που θα ακολουθήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ομόλογα της Αργεντινής ενισχύθηκαν ελαφρώς εν μέσω αισιοδοξίας πως η χώρα μπορεί ακόμη να αποφύγει μια άτακτη χρεοκοπία, με τους traders να αναθαρρούν από τα σχόλια του υπουργού Οικονομικών Martin Guzman το σαββατοκύριακο ότι μια συμφωνία είναι εφικτή, υπό την προϋπόθεση ότι θα αφήσει την Αργεντινή με βιώσιμο χρέος.

Για να κλείσει τη συμφωνία, η χώρα της Λατινικής Αμερικής χρειάζεται τη στήριξη πιστωτών που συνολικά διακρατούν τουλάχιστον τα 2/3 των υφιστάμενων ομολόγων.

«Αυτό θα δώσει στην κυβέρνηση χρόνο να αναθεωρήσει την πρότασή της στη βάση των πληροφοριών που έχει συλλέξει», σχολιάζει αναλυτής της Manulife Investment Management, με υπό διαχείριση πάγια 409 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου χρέους της Αργεντινής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης