Να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση στα πρατήρια καυσίμων και να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του κλάδου ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων, προειδοποιώντας για κίνδυνο οικονομικής καταστροφής των επαγγελματιών.

Αναφερόμενη στη ρύθμιση για την αναστολή είσπραξης των επιταγών, η ΠΟΠΕΚ αναφέρει ότι μεγάλο μέρος των πωλήσεων από τα πρατήρια έχει γίνει με εξόφληση μέσω μεταχρονολογημένων επιταγών, σε επιχειρήσεις των οποίων έχει ανασταλεί η δραστηριότητά τους με κρατική εντολή ή έχει πληγεί δραστικά από την επιδημία του COVID-19, με βάση τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλα τα οικογενειακά πρατήρια παροχής καυσίμων και ενέργειας που βρίσκονται με μεταχρονολογημένες επιταγές πελατών τους δεν μπορούν πλέον να τις εισπράξουν για τις επόμενες 75 ημέρες, με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ούτως ώστε αδυνατούν πλέον από τις επόμενες ημέρες να προμηθεύονται πετρελαιοειδή προϊόντα λόγω έλλειψης ρευστότητας κεφαλαίων» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Υπενθυμίζει δε ότι τα οικογενειακά πρατήρια προμηθεύονται πετρελαιοειδή προϊόντα μετρητοίς, σε κάποιες δε περιπτώσεις προκαταβάλλοντας την αξία της ποσότητας που παρήγγειλαν.

Η ΠΟΠΕΚ επαναλαμβάνει εξάλλου το αίτημα για ένταξη των πρατηρίων που έχουν υποστεί δραματική μείωση του τζίρου στους πληττόμενους κλάδους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης