Έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και για Brexit χωρίς συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η Γερμανία, διαβεβαίωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι επιθυμία της κυβέρνησης παραμένει η επίτευξη συμφωνίας.

«Γενικά ισχύει ότι είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Και ήμασταν ήδη και από πριν. Επιθυμούμε ωστόσο να έχουμε μια συμφωνία και εξακολουθούμε να επιθυμούμε μια συντεταγμένη έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια έξοδος χωρίς συμφωνία δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός», δήλωσε η κυρία Ντέμερ, ενώ από το υπουργείο Εξωτερικών η εκπρόσωπος Μαρία ‘Αντεμπαρ τόνισε ότι έχει γίνει από την αρχή πολύ επιμελής και ενδελεχής προετοιμασία και αναφέρθηκε σε περισσότερους από 50 νόμους οι οποίοι θα εφαρμοστούν σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

«Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια, ακόμη και για αυτά τα οποία δεν επιθυμούμε», είπε χαρακτηριστικά η κυρία ‘Αντεμπαρ.

Την περασμένη εβδομάδα το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ότι οι Βρετανοί οι οποίοι είναι κάτοικοι Γερμανίας, θα μπορούν να παραμείνουν στη χώρα ακόμη και σε περίπτωση άτακτου Brexit, οπότε η σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ θα είναι νομικά ασαφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης