«Η αμερικανική πλευρά επιβεβαίωσε την καλή σχέση με την Ελλάδα και την εκτίμηση την οποία έχουν για την εξάμηνη πορεία της ελληνικής κυβέρνησης και την οικονομική ανάκαμψη» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, αναφερόμενος στην επίσκεψη στον Λευκό Οίκο και τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκογιάννης, «υπήρξε ενδιαφέρον από την αμερικανική πλευρά για περαιτέρω επενδύσεις στην Ελλάδα. Έγινε συζήτηση για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την αμερικανική πλευρά. Συναντήθηκα με τον Φράνσις Φάνον, τον υφυπουργό Ενέργειας, ο οποίος ενδιαφέρθηκε να προωθήσει θέματα υποδομών και ενέργειας σε Αμερικανούς επενδυτές. Συναντήθηκα και με τον Τζεφ Γκέρις, αναπληρωτή υπουργό Εμπορίου, τον αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης που προΐσταται του γραφείου που αποφασίζει για τους δασμούς που μπαίνουν στα ελληνικά προϊόντα. Η συζήτηση πήγε πολύ καλά. Του ανέπτυξα τα θέματα αναφορικά με τα ελληνικά προϊόντα που υπόκεινται σε δασμούς που προέρχονται από την αντιπαλότητα ανάμεσα στην Αμερική και την Ευρώπη.Του μετέφερα την άποψή μας για τους ροδακινοπαραγωγούς, οι οποίοι είναι σε δύσκολη θέση, διότι έχουν παραγάγει τα προϊόντα τους για την αμερικανική αγορά και κάθονται σε μια αποθήκη διότι έχει επιβληθεί δασμός της τάξης του 43%, αλλά και για το ελαιόλαδο, όπου ελπίζουμε να μην μπουν νέοι δασμοί στο review που θα κάνουν στις 13 Ιανουαρίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Φραγκογιάννης, στη συνέντευξή του, προσέθεσε ακόμη ότι «οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι σε πολύ καλή φάση αυτήν τη στιγμή και θα ήταν άδικο να επηρεαστούν από μια επιβολή πρόσθετων δασμών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης