Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για το μεγάλο…rebound στο μέτωπο της οικονομίας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδειξε προς την κατεύθυνση της περαιτέρω έντασης του μεταρρυθμιστικού τέμπο της κυβέρνησης.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά την πανδημία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του ψηφιακού συνεδρίου The Global Boardroom που διοργανώνει η εφημερίδα «Financial Times».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός εστίασε ιδιαίτερα στο άκρως θετικό αποτύπωμα των μεταρρυθμίσεων, με ειδική αναφορά στην εργασιακή μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

«Δεν νομίζω ότι κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις γιατί κάποιος μας τις ζήτησε. Μπορεί να πει κάποιος ότι θα έχει πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση αλλά δεν το βλέπω έτσι. Πρέπει να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας αλλά και το πλαίσιο για τον εργαζόμενο. Έχουμε κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

»Δεν πρέπει να συγχέουμε τη λιτότητα με τις μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να είναι επώδυνες για λίγους… Δεν είμαστε σε φάση λιτότητας, αλλά θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Ναι, θα υπάρξει μια δεύτερη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που αφορά στις επικουρικές συντάξεις» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ελληνική οικονομία θα έχει μια σημαντική ανάκαμψη. Θα υπάρχει και το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάπτυξης, περιμένουμε επενδύσεις 60 δισ. να πραγματοποιηθούν. Ήμασταν η δεύτερη χώρα που το υπέβαλε. Περιλαμβάνει 175 έργα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα προσθέσει μια δύναμη πυρός. Ήρθαμε στην εξουσία υποσχόμενοι ότι θα μειώσουμε τους φόρους και τις εισφορές. Το κάναμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Έχουμε αφήσει πίσω την κρίση για τα καλά. Όλες οι προβλέψεις είναι πολύ αισιόδοξες» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι σήμερα αναμένεται ρεκόρ εμβολιασμών, περί τους 100.000.

«Η τουριστική βιομηχανία έχει μάθει πολλά από την προηγούμενη χρονιά. Θα ανοίξουμε με έναν ασφαλή και προστατευμένο τρόπο… Πιστεύω ότι οι περισσότερες χώρες θα ακολουθήσουν μια παρόμοια στρατηγική. Πιστεύω ότι αργά η γρήγορα θα εφαρμοστεί. Το ερώτημα δεν είναι μόνο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αλλά και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους χωρίς επιπλέον περιορισμούς. Περιμένουμε την αμοιβαιότητα» είπε ο κ. Μητσοτάκης, με το βλέμμα στο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Δεν νομίζω ότι καμία χώρα θα επιβάλει επιπλέον περιορισμούς. Είμαι σίγουρος ότι η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη σε έναν μήνα από τώρα. Ήμασταν μια από τις πρώτες χώρες που επιχειρήσαμε να διαχειριστούμε το τρίτο κύμα επιβάλλοντας ένα lockdown σχετικά νωρίς στις αρχές Ιανουαρίου… Από ένα σημείο  και μετά είναι καλύτερα οι δραστηριότητες να μεταφέρονται σε εξωτερικούς χώρους, όπου μπορείς να παρακολουθήσεις καλύτερα την κατάσταση. Θέλω να τονίσω ότι είμαστε από τις πρώτες χώρες που εφάρμοσαν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ σε μεγάλη κλίμακα. Καταφέραμε να εντοπίσουμε τις ασυπτωματικές περιπτώσεις» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης