Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη να λάβει περαιτέρω ριζοσπαστικά μέτρα για την τόνωση της οικονομίας, ενώ ο υπουργός Οικονομικών θα ανακοινώσει βοήθεια για τους αυτοαπασχολούμενους που επλήγησαν από τα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού.

Η ΒοΕ, η οποία έχει προχωρήσει σε δύο περικοπές των επιτοκίων αυτόν τον μήνα, ενίσχυσε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων κατά περαιτέρω 9% της οικονομικής παραγωγής και λαμβάνοντας σειρά άλλων μέτρων για την ενίσχυση του δανεισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο ο διοικητής της ΒοΕ, Andrew Bailey, ο οποίος ανέλαβε μόλις πριν από δύο εβδομάδες, και τα μέλη της ΒοΕ πιθανότατα θα δηλώσουν (κατά την προγραμματισμένη συνεδρίασή τους του Μαρτίου το μεσημέρι) ότι θα λάβουν περαιτέρω ριζοσπαστικά μέτρα -πιθανώς μία ακόμα αύξηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, εάν χρειαστεί για να στηρίξει την οικονομία να βγει έξω από την ύφεση.

Η JP Morgan εκτιμά ότι δεν θα ανακοινωθούν περαιτέρω αγορές ομολόγων. Αλλά θεωρεί ότι η ΒοΕ μέχρι τον Μάιο θα ανακοινώσει επιπλέον αγορές assets εάν καταστεί σαφές ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα υπερβεί το 10% του ΑΕΠ, «όπως υποπτευόμαστε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης